Skip to Content
Treed in de bloedsporen van Vesalius en red een leven.

Treed in de bloedsporen van Vesalius en red een leven.

M – Museum Leuven en Rode Kruis-Vlaanderen zoeken 500 nieuwe bloedgevers

Om je lichaam aan de wetenschap te schenken, hoef je niet te wachten tot na je dood. Naar aanleiding van de 500ste verjaardag van Andreas Vesalius gaat M - Museum Leuven samen met Rode Kruis-Vlaanderen op zoek naar 500 nieuwe bloeddonoren. Op 19 december kan je ook in het museum bloed geven.

500 bloeddonoren voor 500 jaar Vesalius

Andreas Vesalius (1514 – 1564) zijn invloed is nog altijd voelbaar in de medische wetenschap en in de kunst. Om zijn 500ste verjaardag te vieren, koppelt M deze twee werelden aan elkaar.

Denise Vandevoort, voorzitter M – Museum Leuven én ambassadeur van het project: “De verjaardag van Vesalius is een unieke kans om de medische wereld en die van de kunsten te verbinden. Met deze actie wilt M maatschappelijk waardevolle projecten steunen en op die manier een verschil maken. M kan op 19 december alvast op mijn bloed rekenen.”

Als je zelf ooit bloed nodig hebt, dan is het er. Of dat hoop je toch. Nele de Vos, donorwerver voor Rode Kruis-Vlaanderen: “Je hebt 70% kans dat je ooit in je leven een bloedproduct nodig zult hebben: na een operatie, een bevalling of tijdens de behandeling van een ziekte. Maar slechts 3% van de bevolking geeft bloed.” Extra bloed is dus meer dan welkom. M wilt daarom samen met het Rode Kruis een verschil maken van 500 bloeddonoren. Op 19 december kan je ook in het museum bloed geven. Luc Delrue, directeur M – Museum Leuven: “M staat op 19 december klaar voor de nieuwe donoren. Geef je die dag bloed in M, dan krijg je ook de kans om de tentoonstelling Vesalius en Markus Schinwald gratis mee te pikken.”

Registreer je vandaag nog als donor

Schrijf je vandaag in als nieuwe donor en maak kans op een tweedaags Vesaliusarrangement in Leuven. Registreren doe je via www.bloedgevendoetleven.be en op vrijdag 19 december kan je bloed geven in M.

Een initiatief van KU[N]ST Leuven vzw, een samenwerkingsverband van de stad Leuven en de KU Leuven.

Contacteer ons
Hanna van Zutphen Pers & Communicatie, KU[N]ST Leuven
Hanna van Zutphen Pers & Communicatie, KU[N]ST Leuven
Over KU[N]ST Leuven

KU[N]ST Leuven
KUNST Leuven vzw p/a Stadskantoor - Professor Van Overstraetenplein 1 - 3000 Leuven